Jensen skola Bro Mälarstad

Tänk att gå i en skola som har en stor lekplats i skogen, där du möts av doften av solvarm tall och där du kan se grodor växa upp bakom knuten. Så är det i Bro Mälarstad. Nu har förskolan och lågstadiet varit i gång i ett helt år och på tur står mellanstadiet och högstadiet som startar hösten 2022.

Skolorna som nu står klara i Bro Mälarstad drivs av Jensen. Redan under hösten 2021 öppnande den första skolan, som tar emot barn i förskoleklass och lågstadiet, och nu i höst är det dags för den andra, som tar emot barn i mellan- och högstadiet. Mellan- och högstadiet har egen idrottshall, idrottsplan med konstgräs och eget tillagningskök. Båda skolorna tar tillsammans emot ungefär 560 elever. En annan sak de har gemensamt är det natursköna läget, de är granne med var sin skog.

En kreativ och aktiv sida av skolorna i Bro Mälarstad är fokuset på sport, musik, teater, litteratur och konst. Barnen får fördjupa sig inom olika områden och lära sig om de stora mästarna. De får också prova olika konstnärliga tekniker och fördjupa sig inom olika genrer.

– Vi skapar en tvåparallellig F–9-grundskola i Upplands-Bro kommun med 560 elever till läsåret 24/25. Till kommande läsår sker det organisatoriskt både en utökning av elever och medarbetare, säger rektor Asko Klemola. Mer information om skolorna. 

Fritids i Bro Mälarstad

Skolorna i Bro Mälarstad erbjuder idrotts- och kulturaktiviteter i anslutning till elevernas skoldag på fritids. De aktiviteter som varit aktuella hittills är karate i samarbete med Kyokushinkai Jotso IF, zumba i samarbete med Bro IK och körsång i samarbete med Opus Norden. 

Fritiden i Bro

I Upplands-Bro kommun finns hur mycket som helst att fylla fritiden med. Den som gillar sport kan till exempel välja bland amerikansk fotboll, basket, boxning, budo, dans, friidrott, fotboll, frisbee, golf, gymnastik, parkour, handboll, innebandy, tennis, bordtennis, padel, ridsport, simsport, skytte, baseball och cricket. Det finns också aktiva scouter i Bro. Den som är intresserad av olika konstformer kan till exempel sjunga, spela instrument, spela teater, skapa konst, fota, filma, prova på digitalt skapande eller lära sig mer om nycirkus. Dessa aktiviteter erbjuds via Kulturskolorna i Bro, där finns ett stort utbud för barn mellan 4 och 19 år. Och här finns mer information. 

Fritidsinspiratör

Med detta härliga och breda utbud kan det såklart vara mycket svårt att välja och hitta rätt. Men misströsta inte, i kommunen finns en helt egen fritidsinspiratör som kan hjälpa till att hitta rätt fritidsaktivitet:  fritid@upplands-bro.se.

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Har du också längtan till ett skog- och vattennära boende?

Intresseanmälan