Hamn

Hitta hem i Bro Mälarstad.

Vilken dröm att få utveckla en helt ny stadsdel vid Mälarens strand! Eftersom vi vill att Bro Mälarstad ska vara en plats för alla bygger vi bostäder med stor variationsrikedom. Bara att välja och vraka.

Från vikingaby och tegelbruk till marin stadsdel.

Vår nya stadsdel har en gedigen och spännande historia med anor som sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden. Läget vid Mälaren med bra jordbruksmark gjorde området till en attraktiv plats att bosätta sig på. Så kom det sig att Bro blev ett av Upplands största tidiga samhällen.

Vid Bro Kyrka, som invigdes på 1100-talet, finns idag en runsten som vittnar om att en "bro" har byggts på platsen. På vikingaspråk betyder ordet "anlagd väg", till skillnad från det naturliga vägar som bildades där människor färdades fram.

Historiskt sätt är Upplands-Bro framförallt känt för sina tegelbruk, som anlades i mitten av 1800-talet. Vid Mälarens strandkant finns gott om lera och närheten till vattnet gjorde det enkelt att transportera de färdiga tegelstenarna. De största tegelbruket Brogård levde kvar till in på 1960-talet.

Idag omvandlar vi platsen till en marin stadsdel med sammanlagt 4500 bostäder, förskolor, skolor och levande mötesplatser. Längs stranden planeras en strandpromenad med solbryggor, kajer, småbåtshamn och badplats.

Fiske i Mälaren vid Bro Mälarstad

Tillsammans bygger vi Bro Mälarstad.

Här kan du läsa mer om vilka vi är som utvecklar Bro Mälarstad och vad vi planerar att bygga i området. Anmäl intresse hos respektive aktör, så har du chansen att hitta din framtida drömbostad.

Gröna, sköna Trädgårdsstaden.

Närmast pendeltågstationen ligger Trädgårdsstaden med stadsmässiga kvarter kring levande torg och gröna gårdar. Här planeras allt från kvadratsmarta ettor till familjevänliga fyror.

Läs mer

Brogårdstaden – träkvarter med hemkänsla.

I hemtrevliga Brogårdstaden finns hus för små och stora familjer. En stor del av kvarteret byggs i trä, med omtanke om både dig och miljön. Hjärtat av området blir det nya torget med butiker, busshållplats och lekytor.

Läs mer

Brogårdsstaden, som landet men nära staden

Med naturen runt knuten, gångavstånd till vattnet och förskolor och skolor i området finns trevliga hyresrätter för alla. Välkommen att hitta ditt hem bland våra 650 lägenheter. 

Läs mer

Slottsparken

I ett vackert naturnära läge, med promenadavstånd till Mälaren, uppför Aros Bostad Slottsparken Bro – 39 radhus i bostadsrättsform. Bostäderna uppförs i två storlekar, som kan kombineras med olika utförande på tomten.  

Läs mer

Vardagen är blå i Bro Mälarstrand.

I Bro Mälarstrand bor du alldeles vid strandkanten, men också strax intill skolor och annan service. Längs den levande stadsgatan planeras en stor variation av bostäder. Allt från flerfamiljshus till villor och stadsradhus med egen trädgård.

Läs mer

Campus Bro Mälarstrand - Förskola och årskurs F-3

I augusti 2021 öppnar förskolan som kommer att erbjuda plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år och skolan med elever från förskoleklass till årskurs 3.  

Läs mer

Campus Bro Mälarstrand – Grundskola årskurs 4-9

 I augusti 2022 öppnar Campus Bro Mälarstrand för elever i årskurs 4-9. 

Läs mer

Bro_bostäder

Där livet får lite större plats

I Bro äger Stena Fastigheter ca 140 hektar mark söder om spåret. Denna mark ser vi fram emot att förädla och utveckla till nya bostäder och hem för dig som vill bo där hemma betyder något mer och där livet får lite större plats.

Läs mer