Hamn

Hitta hem i Bro Mälarstad.

Vilken dröm att få utveckla en helt ny stadsdel vid Mälarens strand! Eftersom vi vill att Bro Mälarstad ska vara en plats för alla bygger vi bostäder med stor variationsrikedom. Bara att välja och vraka.

Från vikingaby och tegelbruk till marin stadsdel.

Vår nya stadsdel har en gedigen och spännande historia med anor som sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden. Läget vid Mälaren med bra jordbruksmark gjorde området till en attraktiv plats att bosätta sig på. Så kom det sig att Bro blev ett av Upplands största tidiga samhällen.

Vid Bro Kyrka, som invigdes på 1100-talet, finns idag en runsten som vittnar om att en "bro" har byggts på platsen. På vikingaspråk betyder ordet "anlagd väg", till skillnad från det naturliga vägar som bildades där människor färdades fram.

Historiskt sätt är Upplands-Bro framförallt känt för sina tegelbruk, som anlades i mitten av 1800-talet. Vid Mälarens strandkant finns gott om lera och närheten till vattnet gjorde det enkelt att transportera de färdiga tegelstenarna. De största tegelbruket Brogård levde kvar till in på 1960-talet.

Idag omvandlar vi platsen till en marin stadsdel med sammanlagt 4500 bostäder, förskolor, skolor och levande mötesplatser. Längs stranden planeras en strandpromenad med solbryggor, kajer, småbåtshamn och badplats.

Barn som som bygger leksaksbilar med en vuxen person som instruktör
Man som håller i växt och ler

Visa förklaringar

Bro Mälarstad
Naturområde
Förskola/Skola
Kommunikationer
Butiker
Bostäder
Restaurang/café ikon
Restaurang/Café
Service

Bro Trädgårdsstad

Trädgårdsstaden i Bro är ett välplanerat boende med nyproducerade bostadsrätter som sätter välmående, gemenskap och livskvalité först av allt.

Läs mer om Trädgårdsstaden

Brf Skogsgatan - Brogård

Längtan efter ett enklare liv nära natur. Brogård blir en idylliskt plats i hjärtat av Mälardalen. En stillsam oas för fritid och vardagen.

Läs mer om Skogsgatan

Brf Slottsängen

Brf Tallkronan

Söder om pendelstationen i Bro skapas en ny stadsdel med bostäder i olika utföranden i en rofylld och naturnära miljö. Med skogen som lekplats och närhet till skolor, förskolor och service är stadsdelen en idealisk plats för barnfamiljen.

Läs mer om Tallkronan

Brogårdstaden etapp 1

Hyresrätter med lantligt läge med närhet till stan. Uthyrning pågår!

Hitta din lägenhet här

Brogårdstaden etapp 2

Träkvarter med hemkänsla, här bygger vi 1-4 rok med skogen som granne. Magnolia Bostad har Inflyttning från jan 2022 och Heimstaden startar inflyttning från vintern 2023.

Anmäl intresse för Magnolia Bostads hyresrätter

Anmäl intresse för Heimstadens hyresbostäder

Bro Mälarstrand

Oslagbart läge vid Mälarens strandkant där du väljer bland lägenhet, radhus, småhus eller äganderätt. Många med sjöutsikt. 

Anmäl intresse

Tillsammans bygger vi Bro Mälarstad.

Här kan du läsa mer om vilka vi är som utvecklar Bro Mälarstad och vad vi planerar att bygga i området. Anmäl intresse hos respektive aktör, så har du chansen att hitta din framtida drömbostad.

Gröna, sköna Trädgårdsstaden.

Närmast pendeltågstationen ligger Trädgårdsstaden med stadsmässiga kvarter kring levande torg och gröna gårdar. Här planeras allt från kvadratsmarta ettor till familjevänliga fyror.

Läs mer

Vardagen är blå i Bro Mälarstrand.

I Bro Mälarstrand bor du alldeles vid strandkanten, men också strax intill skolor och annan service. Längs den levande stadsgatan planeras en stor variation av bostäder. Allt från flerfamiljshus till villor och stadsradhus med egen trädgård.

Läs mer

Brogårdstaden – träkvarter med hemkänsla.

I hemtrevliga Brogårdstaden finns hus för små och stora familjer. En stor del av kvarteret byggs i trä, med omtanke om både dig och miljön. Hjärtat av området blir det nya torget med butiker, busshållplats och lekytor.

Läs mer

Campus Bro Mälarstrand - Förskola och årskurs F-3

I augusti 2021 öppnar förskolan som kommer att erbjuda plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år och skolan med elever från förskoleklass till årskurs 3.  

Läs mer

Campus Bro Mälarstrand – Grundskola årskurs 4-9

 I augusti 2022 öppnar Campus Bro Mälarstrand för elever i årskurs 4-9. 

Läs mer