Ett barn som plockar bär i en skog som

Med omtanke från första pennstrecket.

Vi ser fram emot att förverkliga vår vision om Bro Mälarstad, från skissbordet till verklighet. Under tiden får du följa med på resan och se en helt ny stadsdel växa fram.

Från idé till en ny stadsdel

2018

Godkänd detaljplan. 

2020

Första inflyttningen i Bro Mälarstad!

Brogårdstaden etapp 1 är färdigställd och Trenum var först ut med att välkomna boende. Under 2020 påbörjades uthyrningen av de hemtrevliga och levande kvarter, som innehåller 650 hyresbostäder - i ett idylliskt läge. Lägenheterna är allt mellan 1 - 4 rumslägenheter med trevliga och öppna planlösningar. 

2021

Jensen redo för elever från förskoleklass till årskurs 3

Redan under hösten 2021 öppnade Jensens förskola, tillsammans med verksamhet för elever från förskoleklass upp till årskurs 3. Förskolan erbjuder plats för ca 140 barn fördelat på 8 avdelningar i åldrarna 1-5 år.

Läs mer här. 

https://www.jensenforskola.se/bro-malarstrand  
https://www.jensengrundskola.se/bro-malarstrand  

2022 Q2

Inflyttning i Brogårdsstaden

I kvarteret Brogårdstaden har Magnolia byggt 25 hus med cirka 650 bostäder. Allt från smarta 1:or till rymliga 4:or - bostäder för både små och stora familjer. Det kommer finnas både hyresrätter och bostadsrätter för största möjliga flexibilitet. Viktiga funktioner runt omkring bostäderna - såsom mötesplatser, förskola, skolor, service och kommunikationer - är också under uppbyggnad. 

 

2022 Q3

Byggstart för 39 nya radhus i Slottsparken

Aros börjar bygga sina planerade radhus och samtidigt säljstartas projektet. Husen kommer att uppföras som bostadsrätter och kommer i två olika storlekar för att skapa en variation gällande det yttre och trädgårdarna. Träfasaderna är svart- och ljusmålade för att passa väl in i omgivningen.

2022

Kulturpromenaden invigs.

 

2022 Q3

Säljstart för Riksbyggens bostäder i Bro Trädgårdstad

Med det vackra och passande namnet Brf Odlingslunden, sätter Riksbyggen igång försäljningen av sina 55 bostadsrätter med inflyttning under första delen av 2024. Här finns skogen nära och bad i Mälaren väntar runt hörnet. Här finns också ett par ytterligare gröna åtgärder för att stärka hållbarheten, i form av bland annat solceller och elbilsladdare. 

2022 Q3

Campus Bro Mälarstrand - verksamheten för elever från årskurs 4-9 öppnar

Jensens förskola upp till årskurs 3 finns redan på plats, och nu är campus komplett med mellanstadium och högstadium. Totalt kommer 560 elever och 140 förskolebarn gå på kampus. Skolan kommer att ha en egen gymnastikhall som öppnar till augusti 2022 samt eget kök.

Läs mer här. 

https://www.jensengrundskola.se/bro-malarstrand

 

2022 Q3

Byggstart för Bro Trädgårdsstad

Riksbyggen vill bygga Bro Trädgårdsstad med ett annorlunda och konkret hållbarhetstänk. Visionen är att bli Sveriges första matträdgårdsstad, där Riksbyggen bland annat, visar hur nya former av stadsdelar kan växa fram. I stadsplaneringen ingår odlingsytor från början, och detta är bland annat för att möta framtiden och hållbarhetsmålen i Agenda 2030. På 6 000 kvadratmeter ska närodlade initiativ och mat sammanföras och här ska också Riksbyggens cirka 800 bostäder uppföras, i form av både lägenheter och småhus.

2023

Inflyttning i slottsparken, Brogårdsstaden.

Under våren 2023 flyttar de första in i radhusen uppförda av Aros Bostad i Slottsparken. De 33 radhusen med trästomme, är enligt uppförda enligt bolagets koncept för hållbara och prisvärda småhus av god kvalitet. Planlösningarna är både smarta och trevliga, och har alla funktioner man kan önska sig när man drömmer om ett eget hus.

2023 Q4

Första inflyttningen hos Heimstaden i Brogårdsstaden.

Heimstaden påbörjar inflyttning av de första hyreslägenheterna i kvarteret Tegelhagstorpet i Brogårdstaden under vintern 2023. Här bor du charmigt och småskaligt i trähus om två kvarter av hållbart boende. Vackert beläget mellan Bro station och Mälarens vatten!

2024 Q3

Säljstart av radhus med småstadskaraktär i Bro Trädgårdsstad

Riksbyggens stadsradhus har en gemytlig småstadskaraktär, och är ett sätt att bygga den moderna byn.

2024/2025

Säljstart av Bro Mälarstrand!

Magnolia Bostad och KF Fastigheter kommer starta försäljningen av sina sjönära bostäder med ledorden vågskvalp, sjöbris och morgondopp från bryggan. Det blir olika typer av byggnader med olika upplåtelseformer - allt från radhus, villor, flerfamiljshus som hyresrätter, bostadsrätter och enskilt ägande. Längs stadsgatan planeras högre hus om 4–5 våningar och vid vattnet lägre bebyggelse om 2–4 våningar.

2024-2025

Gläntan  

Vid Bro Station, och själva ingången till Bro Trädgårdsstad, ligger ett nytt torg och kraftcentrum. En samlingspunkt och plats som gläntar på livet i Bro där de boende kan mötas, arbeta, umgås, utnyttja närservice och kollektivt ta idén om att delat ägande inte bara gör saker enklare, utan också mer hållbara.

Tillsammans bygger vi Bro Mälarstad

Här kan du läsa mer om vilka vi är som utvecklar Bro Mälarstad och vad vi planerar att bygga i området. Hitta ditt drömboende vid strandkanten, golfbanan, skogen och tågperrongen. Du anmäler intresse hos respektive aktör.

Lägenhetsområde

Brogårdstaden – träkvarter med hemkänsla.

I hemtrevliga Brogårdstaden finns hus för små och stora familjer. En stor del av kvarteret byggs i trä, med omtanke om både dig och miljön. Hjärtat av området blir det nya torget med butiker, busshållplats och lekytor.

Läs mer

Gröna, sköna Bro Trädgårdsstad.

Närmast pendeltågstationen ligger Bro Trädgårdsstad med stadsmässiga kvarter kring levande torg och gröna gårdar. Här planeras allt från kvadratsmarta ettor till familjevänliga fyror och radhus.

Läs mer

Hamn

Vardagen är blå i Bro Mälarstrand.

I Bro Mälarstrand bor du alldeles vid strandkanten, men också strax intill skolor och annan service. Längs den levande stadsgatan planeras en stor variation av bostäder. Allt från flerfamiljshus till villor och stadsradhus med egen trädgård.

Läs mer

Aros Bostad

I ett vackert naturnära läge, med promenadavstånd till Mälaren, uppför Aros Bostad Slottsparken Bro – 39 radhus i bostadsrättsform. Bostäderna uppförs i två storlekar, som kan kombineras med olika utförande på tomten.  

Läs mer