Bro Trädgårdsstad

Närmast pendeltågstationen ligger Bro Trädgårdsstad, som byggs av Riksbyggen, med stadsmässiga kvarter kring levande torg, gröna gläntor och lekfulla gårdar. Fina promenadstråk går från stationen genom området ner till den slingrande bäcken. 

55 lägenheter med bostadsrätt

Riksbyggens första etapp, inflyttningsklart i mars 2024.

Levande torg

Med butiker och mötesplatser, där människor umgås.

Grönare liv

Landets första planerade matträdgårdsstad där egen odling står i centrum tillsammans med framtidens lekstunder, picknickar och grillfester.

Gröna, sköna Bro Trädgårdsstad.

I landets första matträdgårdsstad står såklart egen odling i centrum. Här ges plats till att odla lokalproducerat och samtidigt bidra till en trevligare bostadsmiljö. Samtidigt finns närheten till vild natur och fritidsaktiviteter precis runt knuten. 

Till att börja med restaureras 6000 kvm gammal åkermark söder om järnvägsstationen för grönsaksodling. Odlingen ligger alldeles intill det planerade bostadsområdet med ca 1000 planerade nya bostäder. 

Gång- och cykelväg längs vattnet
Rakhyvel samt badrumsartiklar

Hemma i Trädgårdsstan.

Här pågår produktion av flerfamiljshus med allt från ettor till fyror och familjevänliga stadsradhus. Första etappen är Brf Odlingslunden med 55 bostadsrättslägenheter som kommer ha en stor böljande innergård på naturmark, balkonger med plats för odlingslåda, förvaring i källaren av cyklar och grödor. Med naturen runt knuten, finns det såklart möjlighet att spola av leriga stövlar eller en smutsig fyrfota vän innan man går upp till sitt hem. 

Etapp 2, Brf Musteriet, är 22 stadsradhus med trädgård och egen odlingsyta, vattenruna, uteförråd, trädäck och cykelparkering. 

Anmäl intresse!

Vi förgyller och förenklar vardagen.

Här bygger vi för alla som söker ett boende med frisk luft och skogspromenader som en naturlig del av boendet – och samtidigt med gångavstånd till pendeltåget, som tar dig till centrala Stockholm på bara en halvtimme.

Fler vill ha nära till frisk luft, blått vatten, skidspår, löpstigar i skogen, hundpromenader eller golfrundor. Matintresset bara växer och många vill testa att odla sin egen mat. Vi tänker visa att det går att bygga hållbart och tryggt, men ändå innovativt och till överkomligt pris. Det är så vi bygger i Bro. Allt för att livet i Bro Trädgårdsstad ska ge plats för det som är viktigt.

Läs mer!

Nyplockad svamp som rensas

Vill du veta mer och anmäla intresse till Riksbyggens bostäder i Bro Mälarstad?

Länk till Riksbyggens hemsida