Upptäck löparspår och strövstigar nära Bro Mälarstad. Ta dig till fots längs med stilla sjöar, mellan åkrar och genom susande skogar.

Upplysta spår gör det lätt att motionera året runt

När vintermörkret kommer tidigt är det fint att kunna ta en tur på någon av kommunens tre elljusspår: Tibblehöjden, Bro centrum och Hällkana. Alla tre har tillgång till omklädningsrum och dusch vid eller nära spåren.

Tibblehöjden har ett 1,9 kilometer långt elljusspår. Spåret går mellan äldreboendet på Lillsjö badväg och bensinmacken på Granhammarsvägen. Det här är ingen rundslinga, så om du vill avsluta på samma ställe som du började på får du ta dig tillbaka samma väg. Då får du dessutom 3,8 km i benen!

I centrala Bro tar du en runda längs Mulleskogen med start på Blomstervägen 4. Låna gärna omklädningsrum och duschar i Brohuset, som rymmer simhall, biblioteket, kafé och mycket mer.

Ett lite längre elljusspår finns i Hällkana – 2,9 kilometer. Här finns även utegym och vandringsleder. Servicebyggnad med dusch och bastu är öppen under helgerna. Spåret går i närheten av Lejondalssjön och Lejondals naturreservat. Här är vackert, lyft blicken längs spåret och njut av strandnära natur och idylliskt landskap.

Bro Mälarstad i Upplands-Bro

Prova ett spår som går genom skog och mark

På cykelavstånd från Bro Mälarstad finns Lillsjön och Örnässjön. Omkring dessa sjöar finns stigar och motionsspår i varierande längd. Det längsta spåret är 6,2 km. Ta en tur upp på Lillsjötoppen om du vill ha mer puls. I skogen finns även en utmanande discgolfbana med 18 hål och öster om sjön finns en bikepark. Ta med barnen – här finns något kul att göra för hela familjen.

Brunnaspåret är en motionsslinga på 4,1 kilometer. I området finns även längre och kortare slingor. Spåret börjar i närheten av parkeringen på Granhammarsvägen vid Livgardets Soldathem. Det här spåret är lättsamt och du får en tur genom vackra landskap över åkrar och genom skog på varierande underlag.

Packa termosen och ge dig ut på strövstigarna

I Bro finns många strövstigar i vacker och varierad natur. En idé är att följa Upplandsleden en bit, ta en tur på naturstigen med start i Bro Mälarstad eller hitta en stig i skogen runt Lillsjön. Annars är en runda i ett naturreservat alltid en upplevelse, till exempel Ådö-Lagnö eller Lejondal.

Ta med dig någon och hitta ett eget äventyr i spåren! Vem skulle du ta med dig?

Här finns mer information!

---

Toppbild: Holger.Ellgaard, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.
Vandringsbild: Joshua Reddekopp via Usplash.

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Har du också längtan till ett skog- och vattennära boende?

Intresseanmälan