Bro Mälarstad föreningar i Bro

Vad är du nyfiken på? Det finns en aktivitet för alla i de här trakterna – från karatekids till kulturtanter, från kanotister till scouter. Och mycket mer! Vi ger dig en kort inblick i föreningslivet.

Det är svårt att välja! I närheten av de nya hemmakvarteren sprudlar det av aktiviteter i föreningslivet.  

Karate: Här kan du sikta på svart bälte och träna med klubben Tatakai, som startades 2018 av sensei Nina Engqvist 3 Dan och My Pasanen 2 Kyu. Fast du behöver inte sikta på svart bälte för att platsa i den här klubben. Filosofin är att du ska känna dig välkommen att träna utifrån dina förutsättningar.

– Det häftiga är att man kan börja oavsett ålder. Vi har öppet intag under hela terminen och du får provträna två gånger. Vill du prova? undrar sensei och medgrundare av klubben Nina Engqvist. 

Frisbee: En annan rolig aktivitet hittar vi hos Brunna frisbeeklubb. Klubben, som fyller 45 år i år, startade 1978 av ett gäng lokala ungdomar som älskade att kasta frisbee. Några år efter starten anlades Lillsjöns discgolfbana som fortfarande finns kvar på samma plats. Klubben kom fyra i lag-SM 2020 och ett antal framgångsrika kastare har fostrats inom den.

– 2021 utökades vår andra bana i Bro till 18 hål och vi har fått idel bra recensioner. Hål 3 på banan vid Lillsjön är ett av de svårare hålen i Sverige just nu och 18e hålet bjuder på vacker utsikt mot vattnet. Kom och prova själv och se vad du tycker! hälsar Niklas Kalmkvist.

Hundsport: Det finns fler föreningar med gedigen historia. Till exempel Bro-Håbo brukshundsklubb som har funnits sen 1960. Klubben har ca 400 medlemmar, varav många engagerar sig aktivt, och kurs- och tävlingsverksamheten är omfattande. Här möter du duktiga instruktörer och funktionärer.

– Till oss är alla med hundintresse välkomna, oavsett hund och vare sig du vill lära din valp gå i koppel eller tävla, hälsar Suzanne Gottfridsson, ordförande i klubben. 

Idrottsklubb: En lång rad sporter erbjuds av Bro IK. Föreningens devis är ”glädje, gemenskap, bredd” och under deras flagg hittar du verkligen en bredd – från gymnastik till boxning via fotboll och bordtennis.

– Vi har en toppenfin anläggning på Bro Idrottsplats och ser ljust på framtiden, vill du hänga med? undrar Nils Tener Bro IK. 

Ridskola och golf: Och som om inte allt här ovanför vore nog! Visste du till exempel att det i närheten av Bro Mälarstad finns en handfull stall som erbjuder ridlektioner, varav en på cykelavstånd, och att golfaren kan välja mellan fyra olika klubbar och att du kan gå till en av dem och cykla till två?

Om du inte är en sportis finns föreningar med helt andra inriktningar, som körsång, biodling, konst, hembygd, båtliv och modellflyg med mera. Du hittar många av dem på kommunens hemsida

Här, nära de nya hemmakvarteren, kan du utveckla din favorithobby och hålla dig aktiv. Vilken typ av aktivitet vill du vara med på?

---

Bild: Mats Sommervold / Unsplash

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Har du också längtan till ett skog- och vattennära boende?

Intresseanmälan