Skogen Bro Mälarstad

Skogen runt Bro Mälarstad är både vacker och matnyttig – och vi drog till skogs, bokstavligt talat. En oktoberdag lotsade vildplockaren Niki Sjölund ett glatt gäng bland svamp och bär.

Just denna höstfärgade dag hade vi tur med både vädret och solen, som värmde när vi möttes upp. Vandringen startade vid skolan och i takt med att skogsljuden tog över lämnade vi den upptrampade stigen.

Turen gick över mjuk mossa, genom buskar och snår, under höga tallar, uppför kullar och ned i sänkor. Det var fint att andas skogsluft och dofta på hösten tillsammans med en bra guide.Medan vi gick visade Niki vilka svampar som gick att äta och hur vi kan känna igen dem. Han delade även på svamparna så vi kunde se kännetecknen inuti. Vi hittade en hel del svamp under viltplockningen, till exempel ostronskivling, ostronmussling och kantarell. Vi hittade också blåbär, lingon och nypon. Skogens guld!

En skogstur kräver fika såklart, och halvvägs åkte bullarna fram. Det är inte mycket som slår en bullfika i skogen bland vindsus och fågelkvitter.Just i Bro Mälarstad kan du njuta av skogen direkt runt hörnet!

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Har du också längtan till ett skog- och vattennära boende?

Intresseanmälan