Fiske i Mälaren vid Bro Mälarstad

En av de fina sakerna med Bro Mälarstad är att det är en perfekt plats för hemester. Här finns ingen stress, inga köer och inga måsten. Bara härliga upplevelser precis runt knuten.

Vid Mälaren

Sveriges tredje största sjö är en bra tummelplats för alla åldrar och intressen. Här finns bland annat badplatser, kajakleder och fiskevatten. Ett tips är att ta på promenadskorna eller hoppa upp på cykeln för en skön badtur österut till mysiga och naturliga Frölunda Badplats i Lennartsnäs. Ett annat tips är att dra västerut från Bro Mälarstad, där hittar du Björknäs camping på en halvö i Mälaren. Vid stranden finns kajaker för uthyrning som du bokar via appen Frekis. Här finns mer information om Björknäs camping. Och ett tips till dig som gillar att fiska – i Mälaren får vem som helst fiska med handredskap, både från land och på sjön. Det finns dock regler för fisket, så var noga med att läsa på innan du ger dig ut. Tänk att grilla en nyfångad fisk vid strandkanten. Det blir knappt mer sommar än så. Här finns regler för fiske i Mälaren! 

5 km av Upplandsleden

Om du i stället är mer av en landkrabba är vandring längs Upplandsleden en bra aktivitet. Hela leden är totalt 50 mil lång och böljar fram från Mälarvikar till den uppländska delen av Dalälven som mynnar ut i Östersjön. En nära och kort rundslinga av leden går mellan Bålsta och Ekillaåsen och är bara 5 km lång. Slingan startar vid Bålsta station, vid parkeringen norr om järnvägen, och följer vägar och upptrampade stigar till Ekillaåsens naturreservat via Yttergrans kyrka. Om du inte vill gå hela vägen tillbaka går det bussar från Yttergrans kyrka till Bålsta.

Ekillaåsen bjuder på fina sandstränder, vacker sjöutsikt, fornlämningar, skog, bär, svamp (bland annat bombmurka) och en sällsynt vattenväxt som heter småsvalting och som blommar helt under vatten. Ekillabadet har bryggor, hopptorn, toalett och kiosk – ett bra mål för en utflykt!

Här finns info om Upplandsleden Bålsta–Ekillaåsen

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Har du också längtan till ett skog- och vattennära boende?

Intresseanmälan