Sparres väg är nu klar och sträcker sig från Toparerondellen och Rösaringvägen ned till Fiskartorp vid Mälaren. Gatan omfamnar det som är härligt med området när den knyter samman Brogårdstadens skogssus med Bro Mälarstrands sjöglitter.  

Sparres väg är namngiven efter familjen Sparre som levde och verkade i området under 1800-talet. Läs mer om gatunamnen i Bro Mälarstad.

Vid invigningen tisdagen den 15 november bjöds det på fika och bandet klipptes av tekniska nämndens ordförande i Upplands-Bro kommun, Marcus Sköld (M).

– Den här delen av Bro Mälarstad är ännu inte färdig men kommer att innebära ett lyft för hela Bro. Sparres väg leder ner till Mälaren där det kommer att bli ett attraktivt bryggområde, säger Marcus Sköld (M).

KF Fastigheter var också på plats under invigningen i egenskap av både bostadsbyggare och anläggare av Sparres väg.

– Sparres väg knyter ihop samhället med Mälaren. Snart finns ett färdigt utegym vid den nya Vårlandsparken som ligger längs Sparres väg. I slutet av vägen finns parkeringsplatser och ytterligare en park, Fiskartorpsparken, där besökaren kan lära sig mer om vår fauna, berättar Helena Liljedahl, VD för KF Fastigheter.

Sparres väg öppnar för trafik den 2 december och tanken är att SL ska trafikera här med buss inom kort.

Relaterade nyheter

Se alla nyheter

Har du också längtan till ett skog- och vattennära boende?

Intresseanmälan